BJK hospital

Beşiktaş bu sezon hiçbir şeyden çekmedi sakatlıklardan çektiği kadar. Buna bir de cezalar, kadro dışı kalanlar eklenince sorunlar da katlandı

Porto’yla İstanbul’da oynanan ilk maçtan önce 18 kişilik kadro kurmakta zorlanan Schuster, ‘Belki ben oynarım’ diyerek espri yapmıştı. O günden beri yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen Beşiktaş’ta işler iyiye gitmek yerine tam dersine kötüleşti.
20 SAKATLIK YAŞANDI
sezona flaş transferlerle giren Beşiktaş’ta, müzmin sakatlardan Delgado elden çıkartılmış, daha sağlıklı bir ekip kurulmuştu. Ancak geride kalan 29 maçta tam 18 futbolcu sakatlıkları nedeniyle forma giyemedi. Eskişehirspor maçından sonra Beşiktaş’ta sakatlar kervanına 19. sıradan Necip Uysal katılırken, Holosko 20. olarak sorunları zirveye taşıyan isim oldu.

FORVET TAMAMEN FELÇ
kartal sakatlıklar konusunda en büyük  sıkıntıyı forvet mevkiinde yaşadı. Nobre ve Bobo ikilisi sezon başı yaşadıkları sakatlıklarla Schuster’i sıkıntıya sokarken, Quaresma’nın da bunlara eklenmesiyle sorunlar büyüdü. Nihat’ın sakatlığı ise üstüne tüy dikti. İyileşen ve Beşiktaş’ın forvetine katkı yapması dört gözle beklenen Fatih Tekke ise teknik direktörüyle yaşadığı problemler yüzünden kadro dışı kaldı. Alman hoca Schuster, Fatih’i bir daha kadroya almama konusunda kararlılığını vurgularken, Eskişehir deplasmanına 17 kişilik kadroyla gitti. Holosko’nun sakatlığı ise Beşiktaş forvetinin adeta iflas noktası oldu.
GUTİ’Yİ ÇOK ARAYACAKLAR
KARTAL’da takımın sahadaki teknik direktörü olarak nitelendirilen Guti’nin cezalı duruma düşmesi de ayrı bir sorun. Guti’nin yokluğunda Beşiktaş, yine organizasyon sorunu yaşayacak. Beşiktaş’ta sezon başından beri sakatlık yaşamayan futbolcu sayısı ise sadece 8. Ernst ve Hilbert ise hiç sakatlık sorunu yaşamadı.

5 bin TL’ye günübirlik Schuster turları!
BEŞİKTAŞ bu sezon 3. kez maça günübirlik giderken bunların faturası 15 bin TL oldu. İlk hafta Buca deplasmanına, ardından kupadaki G.Antep BŞB maçına günübirlik giden siyah-beyazlılar bunun karşılığında PFDK’dan talimatları çiğnediği için 5’er bin TL ceza yedi. Kartal, Eskişehir deplasmanına aynı gün gidip döndüğü için de 5 bin TL daha ceza alacak.

Ochoa, Cenk’in partneri olacak
RÜŞTÜ’nün sakatlığı ile Cenk’in tek başına kalması kaleci transferini de gündeme getirdi. Beşiktaş, Meksika Milli Takımı’nın 25 yaşındaki file bekçisi Ochoa için girişimlerini sürdürüyor. Meskika’nın Esto gazetesi genç kalecinin hocası Aguillar’ın, Türkiye’ye gitmesi için desteklediğini yazdı. İspanyol As Gazetesi ise Simao’nun Beşiktaş’a gidebileceğini öne sürdü.

Holosko’nun dramı
Beşiktaş, Holosko şokuyla sarsıldı. Uzun bir aradan sonra hocasının gözüne girip ilk 11’de yer bulan Holosko attığı gollerle eski günlerine dönme sinyali vermişti. Ancak Eskişehir’de ayağına aldığı krampon darbesiyle tarak kemiği kırıldı. Slovak oyuncunun en az 3 ay sahalardan uzak kalacağı bildirildi.

Bugün saat 10.00’da Doç. Dr. Şenol Akman tarafından ameliyat edilecek olan Holosko’nun sözleşmesinin de sezon sonuna kadar dondurulması gündemde. Bu oyuncunun da sakatlanmasıyla Beşikktaş forvetinde Ali Kuçik’ten başkası kalmadı.

Akşam 10.12.2010